Een blond momentje

Voordat ik aan mijn uiteindelijke baan, of liever gezegd, toekomstige baan, begonnen ben, had ik eerst een testbaantje aangelegd.
Ik was nog totaal onbekend met digitaal rijden en wilde graag “oefenen” met een simpel baantje en ontdekken hoe alles werkt en aangesloten moet worden. Bovendien was de kamer, waar uiteindelijk de baan moest komen, ook nog niet beschikbaar. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk heeft het, door verschillende oorzaken, allemaal wat langer geduurd voordat de baan er kwam. En sinds een aantal weken ben ik druk aan het bouwen. In het afgelopen jaar had ik al e.e.a. spullen aangeschaft, zoals locs, wagons, bezetmelders, schakeldecoders voor de wissels, en nog extra materiaal bijgekocht.

Omdat ik zoveel mogelijk wilde hergebruiken van de testbaan had ik een paar stukken rails, die al mooi in blokken opgedeeld waren, en ook de aansluitdraden al aan vast gesoldeerd zaten. Ook de aansluiting van de al gebruikte bezetmelders is overgenomen. En daar ging het fout :-(.
Op de testbaan gebruikte ik 2 modules bezetmelders en inmiddels is dat uitgebreid naar voorlopig 4. Dus er moesten wat extra kabels komen. Geen probleem, dat zijn UTP kabels en die kan ik zelf maken, en dat heb ik ook gedaan. Vervolgens gecontroleerd, en jawel, alle 4 de modules worden in de centrale herkent. Lang leve de Bus.

Nu had ik voor de zekerheid nog even de documentatie er bij gepakt voor het aansluiten van de bezetmelders, rails, en voeding. Op de testbaan gebruikte ik voor het gemak slechts 1 kleur aansluitdraad. Alles lag op de tafel en het was overzichtelijk (nou ja, soort van). Nu wilde ik het gelijk goed doen. 2 kleuren gebruiken voor de + en de – min, elk een eigen kleur, en zo stond het ook in de documentatie. Alleen gebruikte de documentatie zwart voor de aansluitdraad en blauw voor de voeding. Ik gebruik bruin en blauw voor de voeding, en in dit geval ook bruin voor de schakeldraad naar de bezetmelder. Toen ik alles aangesloten had, geen spanning op het inrijdblok en op het stopblok. Zelfs kortsluiting. En ik kon er maar geen vinger achter krijgen waardoor het kwam. Zelfs de aansluitdraden van de baan nog omgewisseld, maar ook hiermee geen resultaat.

Het heeft even geduurd voor ik er achter kwam. Vannacht werd ik wakker, en ineens wist ik wat er aan de hand was. Voor de voeding van de bezetmelder had ik gebruik gemaakt van een blauwe draad, zoals toevallig ook in de documentatie stond. Alleen had ik daar de bruine voor moeten gebruiken, net zoals ik die gebruik van de bezetmelder naar de rails. Op de blokken die aan de bezetmelder gekoppeld waren stond nu op iedere rail de min i.p.v. een plus en een min, en dat werkt niet. Vanmorgen gecontroleerd en het klopte. Gauw de fout hersteld door het blauwe draadje om te prikken naar de bruine kant van het verdeelplaatje, en het werkt. Nu nog de blauwe draad vervangen door een bruine om verder verwarring in de toekomst te voorkomen.

Gelukkig zit het meeste momenteel nog met stekkertjes aangesloten. Allereerst om makkelijk te testen en fouten, zoals deze, makkelijk te kunnen herstellen. Maar ook omdat de ringleiding nog niet aangebracht is en de rails nog een keer van zijn plek af moet. Er moet nog e.e.a. uitgezaagd worden voor de open baan constructie en er moet hier en daar nog gaten geboord worden om kabels door te kunnen voeren. Tot die tijd is het nog even “een zooitje” qua bekabeling, maar het komt goed!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdelijk een blauw stekkertje aan de “bruine kant”.